Новини

   

  И сърните пият от стъпките му

  С възпоменателен спектакъл „...И сърните пият вода от стъпките му“, учениците от СУ „Васил Левски“, Карлово отбелязаха 145 години от гибелта на Апостола. Вечерта откри хорът на гимназията с диригент Йова Стамболова и корепетитор Русанка Русанова. Учениците представиха моменти от живота и дейността на Васил Левски – срещите с майка му Гина, диалозите с Анка/сестра Евгения/, разговори с Миралай Тефик бей, записки в тефтерчето му.....

  За поредна година постановчик и режисьор на спектакъла е Иван Стефанов. В постановката „...И сърните пият вода от стъпките му“ младите актьори блестящо представиха образите на Васил Левски, Тефик бей, Гина Кунчева, Георги Раковски, поп Кръстю, Анка, сестра Евгения и други. Ролята на Васил Левски изпълни ученикът Мариан Томов от 12 клас.

  По традиция бе връчена наградата на Комитет „Васил Левски“- Карлово на ученик от гимназията. Златан Тодоров, председател на местния комитет, връч наградата на Радослав Найденов. Ученикът благодари за отличието - избрани съчинения за Васил Левски и плакет с лика на Апостола. „Наградата ме кара никога да не заличавам тази частица от Левски, която се е настанила в мен.“- сподели Радослав.

   

   

   

  Назад »