Новини

   

  Да се научим да снимаме и монтираме на телефон професионално

  УЪРКШОП ДА СЕ НАУЧИМ ДА СНИМАМЕ И МОНТИРАМЕ ФИЛМИ НА ТЕЛЕФОН

  УЪРКШОП ПО АНИМАЦИЯ

  УЪРКШОП ПО ДРАМАТУРТИЯ

  УЪРКШОП ПО АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО

  УЪРКШОП ЗА МУЗИКАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

  Фестивалът за детско и младежко медийно изкуство"Арлекин"  ще се проведе за  7-ма поредна година във Варна от 9 до 12 юни. Той се реализира от Сдружение „Арлекин“ с подкрепата на Община Варна и  Държавна  агенция за българите в чужбина. Включването на участниците  във Фестивала е безплатно, за да имат  децата  и младите хора равен шанс за себеизява и реализация.

   

  В този единствен по рода си форум  ще премерят сили  деца и младежи  от България,  Белгия,  Бразилия,   Германия ,  Гана,  Грузия,  Италия,  Индия,  Израел,  Македония,   Молдова, Полша,   Русия, Сърбия ,  Франция,   Хърватска  и Украйна.   

              Програмата на фестивала включва  представяне на медийни продукции и защита пред професионално жури,  уъркшоп  по драматургия,  анимация, актьорско майсторство, музика.  Лектори ще бъдат  доц. Юрий Дачев,  доц. Радостина Нейкова,   инж. Валя Ковачева  и др. Специален гост преподавател, член на журито ще бъде известният италиански актьор, драматург и режисьор Фабрицио Романьоли. ttp://www.fabrizioromagnoli.it/

            Фестивалът стартира на 9 юни с шествие-тип уличен театър, което завършва с тържествен концерт пред входа на Морска градина – Варна /под Фестивален и конгресен център – Варна/ от 19:00 часа.

  Официалното откриване на фестивал за детско и младежко медийно изкуство "Арлекин" ще бъде на 10 юни от 9:30 часа в Пленарна зала на Община Варна. 

  Тази година организаторите вдъхновени от творческия потенциал  и уникалните решения на децата и младите хора,  инициираха уъркшоп за снимане и монтиране на телефон и таблет. Придобитите умения, младите участници ще трябва да демонстрират чрез заснеме и монтиране на клип за Варна.  Издържалите теста ще получат сертификат. 

  Уъркшопът ще се проведе на 9 юни от 16:00 до 18:00 часа в Пленарна зала,  Община Варна. През всичките дни на обучение, участниците ще имат на разположение ментор. Клиповете ще бъдат представени и журирани на 12 юни 2018 г. в Пленарна зала, Община Варна. Награждаването на отличените медийни продукти в различните категории ще бъде на 12 юни от 20:00 часа в Летен театър, Морска градина – Варна. След награждаването ще се проведе музикален конкурс "Киното, моя любов моя песен" за изпълнение на песни от филми, с директор  доцент Етиен Леви.   

  Записване за участие до 1 юни 2018 г на имейл адрес: arlekinfestival@abv.bg

   

   

   

  Назад »